howbizzart | Magazin online de haine dama unicat,imbracaminte hippie-chic si accesorii handmade

Stilul urban-chic

Ce este stilul urban-chic ?

Urban este un termen folosit pentru a sugera lucruri cosmopolite, sofisticate, tradiţionale, așa cum sunt de regulă locuitorii orașelor. Astfel spus, este vorba despre stilurile de viaţă ale oamenilor obișnuiţi, care trăiesc în case îngrămădite, sau ale tinerilor artiști în devenire, care locuiesc în mansarde, studiouri sau alte spaţii nonconformiste.
Chic este un cuvânt franţuzesc, care, în engleză, a ajuns să fie asociat cu ideea de stil, de exclusiv –
putem spune că cineva se îmbracă special așa, pentru a-și pune în valoare simţul stilului și fantezia.
Poate să fie, inclusiv, o combinaţie a mai multor stiluri din diferite zone ale lumii. Nu se poate stabili cu exactitate de unde a pornit acest curent în modă, dar este foarte bine reprezentat în Rio, Berlin, Paris şi Milano. Născându-se pe stradă sau în cartier, s-a opus încă de la început regulilor stricte, dictate de designeri (de aici și aspectul bun al chic-ului urban, și anume, diversitatea sa).
Acest stil reprezintă un mod de exprimare a personalităţii, un fel de a arăta că, deși te afli într-o lume tot mai grăbită, știi să te evidenţiezi prin autenticitate, creativitate, libertate, și, nu în ultimul rând, prin feminitate. Așadar, în acest stil vestimentar, orice e posibil, dacă ai atitudinea potrivită și dacă dai frâu liber imaginaţiei.

Moda urbană

Atunci când vorbim despre moda urbană, vorbim despre îndrăzneală, despre curajul de a alege ţinute inedite și de a purta acele lucruri care să reprezinte atitudinea pe care vrei să o transmiţi și starea ta de spirit . Acest lucru te ajută să faci cele mai interesante și inspirate combinaţii de stiluri, materiale și culori, reușind astfel să ieși din banal, din rutina uniformei de zi cu zi.
Stilul de stradă răspunde tuturor persoanelor, indiferent că lucrezi într-un mediu profesional strict, sau că ești freelancer. Hainele trebuie să fie neapărat comode, confortabile.
Moda urbană poate să conţină blugi rupţi sau supradimensionaţi, purtaţi în combinaţie cu accesorii clasice, dar care dau un aer de prospeţime ţinutei (eșarfe, curele, pălării, broșe, etc), dar și părţi „funky”, precum cizme soldăţești, uniforme de camuflaj, jachete oversized, tricouri din bumbac (banale sau cu mesaje imprimate), pulovere de lână oversized, etc.
Se poartă pantofi sport cu rochii, fuste elegante cu tricou, machiaje stridente (ruj roșu, aprins, în
mijlocul zilei), și chiar paiete și piele, în moduri în care n-ar fi fost acceptate pană acum. Chiar dacă materialele confortabile şi largi sunt des folosite în stilul urban chic, acestea sunt deseori combinate cu talia bine strânsă și cu părţi din corp expuse generos, cum ar fi umerii dezveliţi, mânecile suflecate și decolteurile adânci, totul pentru o ţinută cât mai sexy.

Moda urbană te îndeamnă, așadar, la libertatea de a experimenta, la curajul de a asocia obiectele
vestimentare, în așa fel încât să te simţi bine in pielea ta și să îţi pui amprenta personală în ţinutele tale.
Pe www.howbizzart.ro , poţi alege să fii originală, chic, achiziţionând  rochii asimetrice , tunici cu diverse imprimeuri, pantaloni din bumbac , salvari originali , fuste vaporoase , cu ajutorul cărora vei obţine, cu siguranţă, un look urban-chic .