howbizzart | Magazin online de haine dama unicat,imbracaminte hippie-chic si accesorii handmade

Despre cultura hippie

Apariția contraculturii

Hipioții reprezintă contracultura anilor 1960.Stilul lor de viata este de obicei asociat cu muzica, părul lung și deasemenea cu hainele nonconformiste. Hipioții au militat întotdeauna împotriva violenței și au susținut politicile liberale și libertatea de exprimare personală.Modul lor de viață se concentra în jurul conceptelor de pace, libertate și armonie pentru toți oamenii.

Hipioții din anii 1960 au fost adolescenții generației baby boom.În generația baby boom se regăseau persoane care făceau parte din clasa de mijloc a societății, adolescenți cu vârste cuprinse între 15-25 ani care nu mai acceptau restricțiile impuse asupra lor de către societate.

Hipioții erau persoane creative, se organizau în comunităti foarte mari și tot ceea ce aveau împărțeau între ei, în timp ce alții trăiau în sărăcie.Stilul de viață al unui hippie este centrat în jurul valorii de non-conformitate, deoarece în cultura hippie totul este despre a învăța să te accepți cu adevărat și despre respingerea de conformare a societății sau a autorităților.

Principalele idei

Termenul de materialism nu era agreat,considerau că tehnologia nu este utilă și că de cele mai multe ori dezumanizează.

Un alt îndemn asupra oamenilor era să fii tu însuți nu ceea ce vor alții să fii.Fiecare dintre ei au îmbrățișat propriile sale idealuri ca fiind parte din noua lor cultură. Hipsterii aveau opinii politice foarte liberale.Doreau să fie pace și dragoste în loc de ură și război.Și-au exprimat toleranța pe tema sexualității și a sexului.Doreau să-și trăiască viața din plin și să îmbrățișeze pacea și dragostea exprimată prin muzică, precum și unificarea oamenilor.

Mișcarea hippie iși are originile în Statele Unite și a fost văzută în întreaga țară, mai târziu având să se răspândeasca și în alte părți ale lumii.Principalele epicentre ale acesteia au fost în districul Haight Ashbury din San Francisco, și în East Village din New York City.Dupa progresul din 1960 această tendință s-a răspândit și în Canada și în cele din urmă în mai multe orașe din Europa de Vest, în special din Londra, Amsterdam, Paris, Berlin și Roma.

Această contracultură a fost ,,imbrățișată” și în zonele urbane și orașele mari datorită capacității sale de dezvoltare rapidă printre zonele dense de populație.De asemenea mișcarea hippie a început și în campusurile universitare, cu studenții liberali care au respins privilegiul social care l-au avut din momentul în care s-au născut, pentru că nu erau de acord cu valorile conservatoare și idealurile politice.Cafenele, barurile au devenit și ele centre de adunare socială la acel moment.

Mișcarea contraculturii

Mișcarea hippie promovează convingerile unui trai, bazat pe iubire și bunătate.Reprezentanții acestei mișcări au influențat evoluția SUA dar și a intregii lumi. Aceștia au militat pentru distrugerea barierelor dintre rase, etnii, în scopul de a trăi în armonie. Generația hippie a reușit sa transmită mesajul lor de iubire, egalitate și pace.

Cu toate acestea, spiritul culturii hippie a avut o influență pe scară mondială, și in societatea de azi din cauza ideilor aduse lumii, și susținerea libertăților si exprimării libere.